Muro Radio

Suosituimmat Suomalaiset radiokanavat

Nettistä mieleistäsi musiikkia

Miten ja mihin lähteä etsimään musiikkia netissä? Ensin on päätettävä, millaista musiikkia haluat kuunnella, sillä netissä riittää skaalaa ihan kaikkeen musiikkiin. Siis haluatko poppia, rokkia, kotimaista, tanssimusiikkia (jossa myös paljon alalajeja) vai kiinnostaako klassinen, ehkä metalli, vai hengellinen?

Nettiradiot ovat usein suunnattu tiettyyn musiikkilajin kuuntelijoille, joten voit lähteä etsimään mieleistäsi vaikka nettiradiokanavien kautta. Näissä on ilmeisenä suosikkina iskelmä musiikki ja kotimainen, mutta tarkempi silmä huomaa muutakin joukossa.

Radiot.fi sekä Suomi.fm sivut auttavat sinut hyvään alkuun, tai pelkkä Google haku, esimerkiksi: ”nettiradio klassinen musiikki”, popsauttaa ruutuusi hyvän sarjan ehdotuksia. Nettiradiot ovat maailman laajuisia, joten maiden rajoista ei kannata välittää, ellet ole kiinnostunut pelkästään Suomalaisesta tuotannosta.

YouTube on tietenkin hyvä väliaikainen vaihtoehto musiikkia etsiessä. Laittaessasi hakuun joko artistin tai kappaleen nimen, saat valitaksesi monen monta vaihtoehtoa juuri etsimästäsi tai vähän sinnepäin suuntaavasta musiikista plus viihdyttävä video seuraa valintaasi. Kannattaa katsoa monet ehdotuksista – näin löytyy uutta ja ihanaa musiikkia. Tai jos ehdotus ei miellytä, videon voi sulkea välittömästi ja siirtyä seuraavaan valintaan.
Mikseri.net on suunnistettu nuorten musiikille, ja sen valikoima sisältää paljon raakaa ja hiomatonta musiikkia harrastaja muusikoilta. Kuuntelussa on live-musiikin tuntua, joka viehättää kaiken teknisen värväyksen vaihteeksi.

Musiikkia voi myös ostaa, ja iTunes on kehittänyt palvelun juuri tähän tarkoitukseen. iTunes sivuilta löytyy kaikki tarvittava tieto asiasta, ja kerran aloitettuasi, homma luistaa mutkitta. Kappaleiden hinta ei ole järkyttävä, koska saat sen ikuisesti omaan käyttöösi.

Muita musiikkia tarjoavia maksullisia palveluita on esimerkiksi Google Play, klassista musiikkia voit ostaa osoitteesta naxos.com/buyonline, ja samanlaista tarjontaa on metallissa – löydät painettua musiikkia recordshopx.com/metal valikoimasta.
Eli siis mitä musiikkia haluat kuulla? Lähde tästä.

posted by admin in Blogi and have Comments Off on Nettistä mieleistäsi musiikkia