Muro Radio

Suosituimmat Suomalaiset radiokanavat

Starttaavan bändin markkinointi – askel suureen maailmaan

Tämän päivän bändit ovat joutuneet keskelle mullistusta. Musiikinkuuntelu on siirtynyt CD-levyistä ja kaseteista internetin suoratoistopalveluihin ja videopalveluihin. Enää musiikin kuunteluun ei tarvitse ladata tiedostoja vaan kaikki on saatavilla yhdeltä sivustolta tai ladattavasta sovelluksesta. Lisäksi fanit käyttävät yhä enemmän sosiaalista mediaa, jolloin muusikko ja fani voivat olla yhteyksissä lähemmin kuin koskaan ennen. Uudet bändit kohtaavat siis markkinoinnissa aivan uusia haasteita, mutta haasteet ovat myös mahdollisuuksia. Tässä muutama vinkki aloittavan bändin markkinoimiseksi.

1. Mieti tavoitteet ja bändin asema

Ennen markkinoinnin aloittamista bändin on hyvä miettiä sitä, mihin se haluaa päästä. Mikä on sen missio, visio ja tavoitteet. Tämä kohta erottelee harrastelijabändit kunnianhimoisista bändeistä, joilla on realistinen ja korkealaatuinen visio tulevaisuudesta. Samalla on hyvä miettiä sitä, mikä tekee juuri tästä bändistä erilaisen kuin muut?

2. Mitä on menestys?

Bändillä pitää olla yhteinen käsitys siitä, minkä se kokee markkinoinnin menestykseksi. Onko bändin tavoite myydä mahdollisimman paljon levyjä vai halutaanko vain saada mahdollisimman moni fani tai musiikintuottaja kuuntelemaan musiikkia? Menestystä kannattaa mitata myös esimerkiksi sosiaalisen median tykkäysten kautta.

3. Musiikin äänittäminen

Musiikki on parhain keino, jolla mikä tahansa bändi myy itseään. Ennen suurimmille markkinoille lähtemistä bändillä pitää olla ainakin yksi tai kaksi myyntikelpoista kappaletta valmiina. Paras tapa on suunnata äänitykset ensin faneille ja potentiaalisille faneille.

4. Keikat ja faniryhmien muodostaminen

Keikat ovat edelleen muusikon parhain tapa saada itsensä kuuluville ja samalla kerätä fanikantaa. Aloittelevan bändin kannattaa ottaa vastaan kaikki mahdolliset keikat ja olla välittämättä siitä, vaikka salissa olisi ainoastaan 10 kuuntelijaa. Yksikin uusi fani on menestys. Faneja varten kannattaa lisäksi rakentaa hyvät sosiaalisen median sivustot esimerkiksi Facebookiin ja panostaa sitä kautta tapahtuvaan vuorovaikutukseen.

5. Oheistuotteilla markkinointi

Oheistuotteissa vain taivas on rajana. Monet bändit myyvät tai jakavat ilmaistuotteita kuten t-paitoja keikkojensa ohella ja niitä voi tilata nykyään edullisesti netistä. Oheistuotteiden avulla fanit saavat tilaisuuden näyttää maailmalle fanittavansa juuri tätä kyseistä bändiä, sekä tuo mukavasti lisää rahaa bändin kassaan.

Kannattaa kuitenkin myös muistaa, että musiikkibisnes pyörii edelleen suhteilla ja verkostoilla. Levy-yhtiöt yleensä kiinnostuvat nopeammin niistä bändeistä, joilla on suosittelijoita kuten faneja, muita muusikoita ja musiikkivaikuttajia.

posted by admin in Blogi and have Comments Off on Starttaavan bändin markkinointi – askel suureen maailmaan