Muro Radio

Suosituimmat Suomalaiset radiokanavat

Suomalaisen musiikin nyky-suosikit

On armottoman vaikeaa päättää kuka tai ketkä piiparoivat parasta musiikkia – henkilökohtaiset mielipiteet vaihtelevat asiasta kovin. Jos radioasemien kuuntelusta voi päätellä mitään, niin väittäisin Suomalaisten erityisesti pitävän kotimaisesta musiikista. Hurraa suomalainen sanoitus! Ehkä kuuntelija mieltää tietää, mitä laulussa kerrotaan, ehkäpä hän tavoittelee itsekin sanoja vai onko sanoituksen asia sydäntä lähellä, suomalaisia kun ollaan.

Singles-listalla hyvin pärjääviä nuoria suomalaisia muusiikkitaitelijoita ovat Diandra, Kasmir, Teflon Brothers ja Robin. Soinnut ovat todellakin kevyttä kesä poppia kuumimmillaan; hauskaa, pikkuisen kaihoisaa mutta rytmikästä. Sanoituksen suomalaisuus varmaan auttaa myymään kotimaassa.

Albumien listalta löytyy vanhat tekijät Kaija Koo sekä Pepe Willberg, ja tuoreemman sukupolven edustajana Janna.

Suomalaisia rap-musiikin edustajia ovat YleX:n lista sivuilla Nikke Ankara, Uniikki, Aksim, Juju sekä JVG. Rap ei ole erityisen kehittynyttä suomalaisen muovaamana ja siitä puuttuu Jenkkimäinen särmä. Suomalaisen sanoituksen rytmi tuntuu saaneen vaikutuksia koulun välitunneilta. Ehkä hyppynuora-nuotitus johtuu kielemme rakenteesta ja vokaalien paljoudesta.

Paremmin popin puolelle menevät listalla olevat Brädi ja Sima, joita kuunnellaan innolla, koska ovat parhaan kahdenkymmenen joukossa.

Metalli on tietenkin täyttä suomalaista menestyvää musiikkia ja menestyviä artistejakin on paljon. Heistä mainitkoon muutamat kuten Soulfallen, Stam1na ja Children of Bodom sekä Nightwish.