Muro Radio

Suosituimmat Suomalaiset radiokanavat

Suosituimmat Suomalaiset radiokanavat

Jotkut radiokanavat Suomessa ovat saavuttaneet kuuntelijoiden suosion, ja siten saaneet ison lohkareen radio-aaltoja käytettäväkseen. Valtakunnallinen Yle on erityisen suosittu monestakin syystä. Ylellä on vakaa kokemus, laaja ohjelmisto ja tukenaan rahoitus itse Suomen valtiolta.

Suomi.fm on näperrellyt yhteen tilastotietoja, joista näkee nettiradioiden kuuluvuudet ja suosion. Listalta voit poimia radiokanavat, suosituimmat kanavat, yleisradiot, kaupalliset sekä taajuudet. Kun klikkaat taajuudet, löydät tietoa, että esimerkiksi Vaasassa on kymmenen radiokanavaa – ja kun klikkaat Vaasan, niin tiedät, mitkä kymmenen kanavaa Vaasassa kuuluvat. Näet myös, miltä taajuuksilta ne löytyvät. Mielenkiintoista!

Yle Radio Suomi johtaa suosituimpien kärkeä, Radio Pooki länsirannikolla, joka soittaa vain kotimaista musiikkia on kakkosena, ja kolmantena Radio SuomiPOP keskittyy myös suomalaiseen pop- ja rockmusiikkiin.

Kun olet taajuuksien varassa, niin näyttää siltä että ainoastaan Yle Radio ylettää Helsingistä Inariin (…ja takaisin..). Nettiradiot tekevät tuloaan voimakkaasti, joten esimerkiksi listan neljäs, Radio KLF, joka lähettää Tampereella, Turussa ja Helsingissä radio-aalloilla, kuuluu netissä maailman ihan joka kolkalla, jos netti yhteys toimii. Radio KLF soittaa tanssimusiikkia, joka takaa sen suosion.

Lähes jokainen suomalainen kuuntelee radiota, ja kerran mieleisen aseman löytäessään hän unohtaa, miten vaihtaa asemaa. Vain huomattavat muutokset lähetyksissä saavat kuuntelijat etsimään vaihtoehtoja valitsemalleen asemalle. Tällaisia muutoksia saattaa olla esimerkiksi juontajan vaihtuminen, eikä uuden henkilön tyyli tai ääni enää miellytä kuuntelijan korvaa. Samoin, jos mainoksia alkaa sataa liikaa musiikin ja uutisten väliin, niin kuuntelijat pian etsivät uuden kanavan, jota mainokset eivät häiritse kuuntelua.

Jos työnä on pitkien matkojen ajo, etkä halua keskeytyksiä lähetykseen, on paras säätää radiosi Ylelle. Hauskaa vaihtelua saat, jos virität digitaaliradiosi etsimään lähimmän aseman matkatessasi kohteesta toiseen.